"Binnen de grenzen zijn de grenzen even onbeperkt als daarbuiten."

Jules Deelder, 1994

Of het nu organisatieadvies, implementatieprocessen, of trainingen zijn. Het vertrekpunt van een samenwerking met Adema organisatieadvies & -ontwikkeling, is het punt waar uw organisatie zich op dat moment bevindt. Dat betekent maatwerk en geen blauwdruk.

Adema organisatieadvies & -ontwikkeling wordt geleid door Hielke Adema. Hielke Adema is bedrijfskundige en eerstegraads docent economie. In deze rol heeft Hielke de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan binnen alle lagen van de onderwijsorganisaties. Naast zijn rol als docent, is hij onder andere voorzitter van de MR en personeelsraad geweest. Heeft hij meegeschreven aan beleidsstukken en is hij sparringpartner van het management geweest. Ook op het gebied van trainingen is hij op alle niveaus actief en veel gevraagd: van trainingen aan leerlingen tot trainingen op directie- en College van Bestuurniveau. Naast zijn kennis en kunde, komt dit mede door zijn brede specialisme op het gebied van organisatiestructuren, -gedrag en -cultuur, no-nonsense mentaliteit, het vermogen de situatie vanuit een helicopterview te bekijken en de rust die hij uitstraalt.
Op het gebied van ISO 21001 is hij pionier in Nederland. Zijn doel is om het onderwijsklimaat in Nederland significant te verbeteren met een managementkwaliteitssysteem voor onderwijsorganisaties. Een managementkwaliteitssysteem dat ISO 21001 en het kwaliteitskader van de Onderwijsinspectie bijeenbrengt
Daarnaast streeft hij ernaar om organisaties te laten inzien dat verandering van structuur van belang is voor een verandering in de organisatiecultuur.
Zijn motto: wil je veranderingen laten plaatsvinden in je organisatie? Verander dan je denkwijze. Want:

‘Binnen de grenzen zijn de grenzen even onbeperkt als daarbuiten.’

Jules Deelder, 1994

Hielke houdt ervan zaken breed te overdenken en achterliggende systemen te doorgronden. Hierbij kijkt hij over bestaande grenzen heen. Zijn onderzoekende en creatieve instelling wordt door organisaties waar hij werkzaam is geweest als prettig ervaren. Opdrachtgevers zeggen over hem dat hij effectief, efficiënt en doelgericht te werk gaat. Door zijn strategisch en conceptueel denken kan hij snel tot concrete oplossingen komen. Ook heeft Hielke het vermogen om schijnbare tegenstellingen te verenigen in eenvoudige en heldere oplossingen.
Het is voor Hielke een pré wanneer dat de opdracht uitdagend, vernieuwend en interessant is.

Kom in contact!
Image

Hielke Adema