Training Continue Verbeteren in een Onderwijsorganisatie

Zet een structuur op voor de lerende organisatie | Effectieve werkmethodieken | Praktisch aan de slag met een verbeteropdracht

Omschrijving

Een school waarin continue verbeteren centraal staat. Hoe realiseert u dat? Nog veel belangrijker: “Hoe blijft u dat realiseren?”. Tijdens de training ‘Continue Verbeteren in een Onderwijsorganisatie’ wordt u het fundament voor de lerende organisatie aangeleerd, zodat u in staat bent om een structuur neer te zetten die het continue verbeteren in het DNA van de organisatie implementeert.

Opbrengst

Door het volgen van de training ‘Continue Verbeteren in het een Onderwijsorganisatie’ heeft u voldoende bagage om een structuur op te zetten voor een lerende organisatie. De training bestaat uit theorieën die gekoppeld worden aan praktijkvoorbeelden, zodat de basisprincipes praktisch worden. Daarnaast worden er werkmethodieken aangeleerd waarmee u en uw team direct aan de slag kunnen om verbeteringen aan te brengen. U leert omgaan met weerstand, uw team meenemen in het veranderproces en hen nieuwe inzichten geven.

Doelgroep

Leidinggevenden die het principe van continue verbeteren in hun organisatie-DNA willen invlechten.

Voorkennis
Voor deze training is voorkennis geen vereiste.

Opzet van de training

De training is opgedeeld in drie blokken. Twee keer een tweedaagse en een verdiepingsdag. In de eerste tweedaagse leggen we de basis voor implementatie van het principe van continue verbeteren in een lerende organisatie. Door de theorie te vertalen naar de praktische handvatten, kunt u direct aan de slag in uw onderwijsorganisatie. Ook leert u gebruik te maken van effectieve werkmethodieken en hoe u uw medewerkers meekrijgt om deze werkmethodieken te gaan toepassen. Met de opgedane kennis en vaardigheden gaat u de komende weken aan de slag.
Tijdens de tweede tweedaagse blikken we terug op de afgelopen weken. Wat ging goed? Waar liep u tegen aan? Wat verdient de aandacht? Daarbij krijgt u de ruimte om uw eigen praktijksituaties in te brengen en te bespreken. Vervolgens gaan we de opgedane kennis uitbreiden en verdiepen, zodat u aan het einde van de tweede tweedaagse aan de slag kunt gaan met een verbeteropdracht die u zelf hebt opgesteld.
Op de verdiepingsdag staan we stil bij de verbeteropdracht. Hoe heeft u het aangepakt? Wat heeft de verbeteropdracht opgeleverd? Wat wilt u de volgende keer zeker weer doen? Welke toevoegingen wilt u een volgende keer doen? Op deze manier leert u van elkaars ervaringen. Wederom staan we deze dag stil bij de verta ing van theorie naar de praktische tools voor in uw rugzak.

Download hier de folder 'Training Continue Verbeteren in een Onderwijsorganisatie'.

Meer informatie of inschrijven? Neem contact op!

Investering

Totaalprijs € 6250,- BTW vrij
Incompanytraining
Maximaal 10 deelnemers

Studiemateriaal

Inclusief reader, praktische
tools en (wetenschappelijke)
artikelen.

Optioneel | externe locatie

Tweedaagse
€ 195,- per persoon incl. BTW
Geheel verzorgd | zaalhuur,
ontbijt (1), lunch (2), diner (1),
en overnachting (excl. drank).

Verdiepingsdag
€ 75,- per persoon incl. BTW
Geheel verzorgd | zaalhuur,
lunch of diner (excl. drank).

Duur van de training

Tweedaagse blok 1
Dag 1 | 09.30 uur – 7.30 uur
Dag 2 | 09.30 uur – 16.00 uur

Tweedaagse blok 2
Dag 1 | 09.30 uur – 17.30 uur
Dag 2 | 09.30 uur 16.00 uur

Verdiepingsdag
09.30 uur – 16.00 uur

Beschikbare data

In overleg.

In elke training de drie basiselementen:

Bewustwording | Theoretische achtergrond | Praktijkgericht

Visie

Een verandering verdient de juiste voorbereiding. Of het nu de implementatie van een kwaliteitsmanagementsysteem, het creëren van een lerende organisatie of het implementeren van een cultuurverandering is. Het vertrekpunt om succesvol te zijn, begint met de juiste voorbereiding. Een goede training is dé bouwsteen voor een gedegen fundament om de verandering op plaats te laten vinden. Start je veranderprocessen daarom met de juiste training of leergang van Adema organisatieadvies & -ontwikkeling.

Maatwerk

Heeft u een trainingsvraag die niet tussen onze trainingen of leergangen staat? Neem gerust contact met ons op. Iedere organisatie is uniek en heeft haar eigen uitdagingen. Samen met u kijken we graag naar passende thema’s voor een maatwerktraining.

Meer informatie of inschrijven? Neem contact op!

Incompanytraining

We bieden al onze trainingen en leergangen aan als een incompanytraining. Extra voordeel hiervan is dat de training of leergang op maat gemaakt kan worden op uw specifieke situatie. De incompanytraining kan plaatsvinden op uw eigen locatie, maar het kan ook interessant zijn om de training op een externe locatie te laten verzorgen door ons.

Stichtingniveau |
 samenwerkingsverband

Met meerdere scholen tegelijkertijd deelnemen? Dat kan! Vraag naar de mogelijkheden.